BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шумен посреща рали „България“

Най-голямото автомобилно състезание у нас рали „България“ ще се проведе на територията на община Шумен тази събота, 15 май. Тазгодишното 51-во издание на надпреварата ще се състои на територията на варненска и шуменска област от 14 до 16 май. Ралито включва 16 скоростни етапа, като 8 от тях ще са край Шумен.

Първият етап в Шумен – „Валери Великов 1“ ще стартира в 10.29 часа, като трасето е от пивоварния завод „Шуменско пиво“ до входа на село Новосел и обратно. Следващият етап „Лозево 1“ е с начало 11.15 часа и обхваща трасето от изхода в края на Шумен на ул. „Стара планина“ до входа на село Лозево и обратно. Движението по състезателните отсечки ще бъде спряно час и половина преди стартирането на етапите. Сервизният парк за автомобилите ще бъде разположен по южното платно на бул. „Симеон Велики“ срещу Томбул джамия. По график първият екипаж трябва да пристигне там в 11.25 часа.

Провеждането на събитието на територията на общината ще се осъществи при спазване на всички противоепидемични мерки. Създадена е необходимата организация за безопасността на участниците и зрителите, съобщават от общинската администрация. Със сигнални ленти ще бъдат обозначени състезателните етапи на надпреварата. По трасето ще бъдат разположени охранители, които ще следят за реда и сигурността по време на състезанието. Организаторите призовават зрителите да спазват стриктно указанията на охранителите и съдиите и да наблюдават ралито само на места, които се намират зад обезопасителните ленти по трасето. Ще има присъствие на служители на полицията и пожарната. Ще бъдат осигурени и медицински екипи на спешна помощ.

От администрацията информират гражданите, че заради провеждането на рали „България“ на територията на общината на 15 май, събота, се въвеждат временни промени в организацията на движение.

От 8.30 часа до 18.30 часа в събота, 15 май, се спира движението на автомобили по бул. „Симеон Велики“ в участъка от ул. „Тодор Икономов“ до ул. „Ген. Столетов“. За същия период от време ще бъдат затворени за движение двете платна на бул. „Симеон Велики“ в участъка от ул. „Раковска“ до ул. „Ген. Столетов“, като за обходен маршрут ще се използва ул. „Тича“. За същия период в този участък на булеварда автобусните спирки се закриват.

С цел безопасното провеждане на скоростните етапи на ралито се затварят за движение и следните участъци от пътищата:

СЕ 3, 5, 7 и 9 – от 8.30 часа до 18.30 часа – от пивоварния завод „Шуменско пиво“ до село Новосел през Стария град и изходната табела на село Лозево. За обходен маршрут може да се ползва републиканският път Е70.

СЕ 4, 6, 8 и 10 – „Ардашес – Лозево“ – от 8.30 часа до 18.30 часа – от изхода в края на Шумен на ул. „Стара планина“ (вилната зона в кв. „Боян Българанов“) до входа на село Лозево.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!