BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Служебното правителство реши: Добавките от 50 лв. за пенсионерите остават

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Добавките от 50 лв. за пенсионерите остават, обявиха социалният и финансовият министър Гълъб Донев и Асен Василев след първото заседание на служебното правителство.

„Мярката за българските пенсионери е насочена към хората, които са най-ударени от кризата, що се отнася до мерките за бизнеса, там работим с министъра на икономиката, с министъра на туризма, за да видим по какъв начин не само към фирмите от пострадалите сектори, но и към целия български бизнес да може да може да тръгне подкрепа от икономическата вече криза“, заяви финансовият министър Асен Василев, цитиран от БНТ.

Той помоли за от 7 до 10 дни, за да „проиграят сценариите”, след което ще бъде дадена допълнителна информация как ще бъде подкрепена икономиката.

„Обществото очаква реакция от страна на служебното правителство за това дали и доколко ще продължи социално-икономическите мерки, които са въведени с различни постановления на МС. За съжаление някои от тях бяха обезпечени само до края на май, а други – до юни. Съзнаваме колко важно е това за българските граждани. На първото заседание обсъдихме възможността за продължаване на тези мерки. Това са 60/40, 80/20, мерките, свързани с децата, които не ходят на училище и родителите, които са в неплатен отпуск, 50-те лева, които се изплащат допълнително на всички пенсионери“, посочи социалният министър Гълъб Донев.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!