BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският лидер на ДПС в Шумен подаде оставка

Общинският председател на ДПС в Шумен Седат Кадир подаде оставка. В докладната си до областното ръководство той е посочил, че напуска поста по лични причини.

Оставката на Кадир идва само два месеца преди новите парламентарни избори, в напрегната обстановка за партията, която на парламентарния вот през април не се представи по традиционно силния си начин в Шуменско. Според близки до областното ръководство на ДПС, не е имало натиск върху Седат Кадир да напусне поста си, въпреки слабите резултати на последните избори.

„Никой не му е искал оставката, макар че резултатите от последните избори в Шумен са възможно най-лошите в сравнение с останалите организации на ДПС в региона“, заявиха запознати. Близки на Кадир пък припомнят, че той е бил в болница по време на предизборната кампания, така че не може да носи отговорност за лошите резултати. По същото време друг човек от ръководството е бил натоварен с кампанията.

„Изненадани сме от оставката на общинския председател, и то преди новите избори през юли. Шуменската организация винаги е била стратегическа за ДПС, но ще намерим решение“, коментира представител на Централното оперативно бюро .

„Областният съвет на ДПС в Шумен ще разгледа заявлението на Седат Кадир и ще информира националното ръководство за следващите ни действия. До изборите ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността, който ще отговаря за предизборната кампания, а след това на общинска конференция ще бъде избран нов председател“, казаха от областното ръководство на ДПС.

Седат Кадир е председател на ДПС в Шумен от една година. Преди това беше два мандата заместник-кмет на Шумен по здравеопазване и социална политика. В момента работи като адвокат.

„Беше доста деен и работеше добре за организацията, но вътрешнопартийни недоразумения са причина да вземе това крайно решение“, коментират запознати.      

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!