BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четирима служители на РЗИ – Шумен са с COVID-19

Четирима служители на РЗИ – Шумен са с положителен резултат за COVID-19. Това става ясно от сайта на здравната инспекция. Заразените са поставени с предписания за домашна изолация за 14 дни. Ръководството на инспекцията предприе необходимите противоепидемични мерки, информират от РЗИ.  Взети са проби за изследванe с PCR тестове и на останалите служители на РЗИ Шумен, като резултатите се очаква да бъдат готови до края на деня.

Общо трима жители на Шумен и един от върбишкото село Ловец са новите случаи на COVID-19 през последното денонощие в региона, съобщиха от РЗИ.  Днес в националната система са регистрирани 4 новозаразени от област Шумен с положителни проби за COVID-19.

Трима от тях са от Шумен: жена на 58 години и  двама мъже на 48 и на 55 години. Четвъртият заразен е мъж на 45 години от с. Ловец.

От новорегистрираните случаи, едни е настанен в болница.

В момента на лечение в МБАЛ-Шумен има общо 23 пациенти с COVID-19, от които четирима са в интензивното отделение.

Общо за област Шумен случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 достигнаха 270 лица. С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 51 лица; излекувани са 185 лица; починалите са 11.

Медицински служители, при които е констатиран COVID-19, са общо 7 лица. Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 288.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!