BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Корнелия Нинова: Трябва да се сложи край на безогледната сеч на горите

„В България имаме уникална природа и сами я унищожаваме. Гората е национално богатство и е нужно да го пазим. Трябва да се забранят концесиите за добив на дървесина в държавните горски стопанства“ – това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с членове и симпатизанти на БСП в Суворово, Долни Чифлик и Провадия.

Нинова беше категорична, че е нужно държавата като собственик да организира и извършва санитарната и промишлена сеч, а частните ползватели да купуват от нея дървесината. „Трябва да се въведе задължение за индустрията с високи въглеродни емисии ежегодно да финансират залесителни работи“, смята лидерът на БСП.

Тя отговори на множество въпроси за икономиката, социалната сфера, земеделието и мерките, необходими за преодоляването на кризата от COVID-19. Един от проблемите, които хората споделиха с тревога, е именно безогледната сеч на горите.

Кандидатът за председател на БСП втори мандат отбеляза, че поголовното изсичане на гората влияе на много други процеси – ерозия на почвите, свлачища, наводнения, както и замърсен въздух. „И в тази сфера корупцията е проникнала дълбоко за сметка на националното богатство и здравето на хората. Решени сме да сложим край на това”, категорична е Корнелия Нинова.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!