BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Смут в ГЕРБ. Знакова фигура от Шумен напуска партията

Инж. Гюнай Исмаил, координатор на ГЕРБ по въпросите на малцинствата в област Шумен и знакова фигура в организацията, е обявил, че напуска партията. Това съобщиха членове на ГЕРБ, пожелали анонимност.

Исмаил е изпратил специално изявление до изпълнителната комисия на ГЕРБ, в която обяснява решението си. Той твърди, че българските турци в смесените райони, вклютелно в Шумен, са предадени и продадени на ДПС.

Исмаил посочва, че е бил сред учредителите на ГЕРб в региона с надеждата, че партията ще бъде алтернатива на ДПС. „Днес наблюдаваме нещо отвратително – ние, българските турци, повярвали на ГЕРБ, сме предадени и продавани на ДПС от ръководството на собствената ни партия. Това ние няма да простим и няма да забравим“, пише в заявлението на Гюнай Исмаил, публикувано от faktor.bg.

Заедно с Исмаил, партийните си книжки са хвърлили над 50 турци от Шуменска област, твърдят запознати.

„В шок сме! Гюнай е един от най-отдадените хора на каузата на ГЕРБ. Той е човекът, който има голяма роля за избирането на Любо Христов за кмет. Фактът, че такъв всеотдаен човек напуска партията, е повече от лош знак“, коментират членове на ГЕРБ. Някои от тях прогнозират, че „без Гюнай едва ли ще имаме повече от един депутат от Шумен“.

Потърсихме за коментар областния координатор на ГЕРБ и кмет на Шумен Любомир Христов, но той не отговаря по телефона.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!