BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Смазваща победа за Нинова с над 80 % от гласувалите

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова печели преките избори за лидерския пост в БСП с над 80 % от гласовете, показват предварителните данни. В 15 ч. партийната избирателна комисия отчете, че е премината границата от 50 % гласували и вотът е валиден. Към този час избирателната активност е била 56,1 %.

Нинова извървя тежкия път на историческа промяна, с която наложи най-демократичния избор, в който участваха всички членове на БСП, коментираха по този повод от пресцентъра на БСП и посочиха, че в света няма по-модерна форма от въведената от българските социалисти, които се наредиха до испанските, германските, френските и английските партии.

„Провеждането му беше адски трудно, защото Нинова проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива. Намесата отвън дойде от други партии, които заедно с вътрешната опозиция направиха многобройни опити да бламират прекия вот. На моменти вътрешната опозиция беше много по- ожесточена от външната и действа с опити за саботажи, ирационално и във вреда на БСП. Нинова стоически отстоя като нито се предаде, нито се продаде като, устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока. Този избор беше наблюдаван и очакван от всички политически играчи в България. Нинова нагледно показа, че както променя партията си, така може да промени и модела на управление в България“, заявиха от „Позитано“.

Основният опонент на Нинова на изборите беше Кирил Добрев, макар че първоначално за поста бяха издигнати общо. Впоследствие в надпреварата останаха само четирима кандидати.

В Шуменска област Корнелия Нинова също печели убедително в 9 от 10-те общини в региона. Само в Нови пазар има подадени повече гласове за Кирил Добрев.

В най-голямата община Шумен, гласуваха 56 % от общо 1130 членове на БСП. За Нинова са подадени 509 бюлетини, за Кирил Добрев – 70 , съобщи секретарят на общинската избирателна комисия Лили Петрова.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!