BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентът ще връчи третия мандат на БСП, партията свиква Национален съвет

Президентът Румен Радев ще връчи на 5 май проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание – „БСП за България“, съобщиха от Президентството.

Предстои Национален съвет на партията, на който ще бъде обсъдена ситуацията и ще се вземе решение как да се постъпи с третия мандат.

„Получихме покана от президента Румен Радев да се явим на 5 май от 11 часа за третия мандат. Ще постъпим така, както сме ви казвали и преди – решението зависи от нашите колективни органи на партията. Днес в 15:30 свиквам извънредно заседание на Изпълнителното бюро, което да вземе решение за дата и час за свикване на Националния съвет, където да обсъдим ситуацията и да вземем решение как да постъпим с третия мандат”, обяви във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!