BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Стела Георгиева е новият почетен гражданин на Търговище

Началникът на отделение „Инфекциозни болести“ в МБАЛ-Търговище д-р Стела Георгиева е новият почетен гражданин на Търговище. Това решиха общинските съветници на заседанието си днес. Решението бе прието с 31 гласа „за“, без гласували “против“ и „въздържал се“, съобщиха от Общината.

„Номинацията е за приноса й към здравеопазването в общината в условията на пандемията от COVID-19 и дългогодишната й безукорна работа за спасяването на живота и здравето на нейните пациенти. Благодаря Ви, че гласувахте почетен гражданин да бъде един достоен лекар и човек“, заяви кметът д-р Дарин Димитров, който е вносител на предложението. То е подкрепено и с подписка от над 40 общественици, лекари, граждани, начело с инициативен комитет, в състав: Албена Даскалова, Дияна Михова, Димчо Димов, Илко Илиев и Петър Петров.

„Независимо, че преболедува COVID-19, в условията на безпрецедентен натиск върху здравната система и недостиг на персонал, д-р Георгиева не спира да обгрижва всички болни в отделението, което продължава да функционира, благодарение на нейните отговорност и отдаденост“, пише в докладната записка.

Д-р Стела Георгиева завършва ВМИ-Варна през 1979 година и от същата година започва работа като лекар в болницата в град Търговище. През 1989 година придобива специалност „Анестезиология и реанимация“, а през 1991 година и специалност „Инфекциозни болести“. В същата година е назначена за началник на отделение „Инфекциозни болести“.

Отличието ще бъде връчено на д-р Георгиева на тържествено заседание на Общинския съвет на 14 май, официалният празник на град Търговище.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!