BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриват първия библиомат в Шумен

Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен официално открива външни станции за заемане и връщане на литература, монтирани на централния ѝ вход. Чрез тях библиотеката въвежда нова услуга, свързана с възможността читателите ѝ да заемат книги за дома и да ги връщат в удобен за тях момент, несъобразен с работното време на институцията.

Станцията за връщане на литература е клетка, в която читателят пуска книгите, които трябва да върне на библиотеката, и в рамките на следващия работен ден те се отписват от читателския му картон. Библиоматът ще бъде открит в 17:00 ч. на 10 май.

Станцията за заемане на литература представлява програмируеми клетки, всяка с електронна ключалка с код. След направена заявка на имейла на библиотеката libshumen@abv.bg или на телефон 0879 060 070 читателят ще получи sms съобщение с номер на клетка и код за достъп, след което в рамките на 24 часа ще трябва да си вземе заявените книги и да освободи клетката. Библиоматът е с QR кодове за бърз достъп до имейла и телефона за заявка на литература.

Станциите за заемане и връщане на литература са под видеонаблюдение.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!