BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински служители спасиха щъркел в беда

Служители на Община Кубрат спасиха малък щъркел в безпомощно състояние в село Точилари. За бедстващата птица са подадени сигнали, на които Общината е реагира незабавно. Енергетикът Ахмед Ебазеров на място установил още в събота, че много млад щъркел от пролетното поколение на 2023 година е с оплетен крак в сезал. При опит да се доближи до птицата, тя успяла да излети, но случката се повторила и в неделната утрин на 30 юли, когато при завръщането си в гнездото нежното създание се оплело в жиците до гнездото със същото парче сезал и провиснало. С помощта на автовишка щъркелът бил освободен.

При първоначалния оглед в базата на ОП „Чистота“ и БКС в Кубрат беше установено, че птицата е с наранявания по крилата и с възможна фрактура на единия крак. Със съдействието на кмета Алкин Неби е извършено спешно транспортиране до Регионалната инспекция по околна среда и водите – Русе, която съдейства за приемането на птицата за лечение и възстановяване в Спасителен център за диви животни – Стара Загора.

Днес птицата ще бъде захранена и отделена в специална клетка, след което ще бъде транспортирана до Спасителния център, като специалистите в крайдунавския град изразиха мнение, че щъркелът е с големи шансове за пълно оздравяване и възстановяване. Представителите на РИОСВ  благодариха за бързата реакция и съдействие на Община Кубрат.

The post Общински служители спасиха щъркел в беда first appeared on RADIAN.BG aвторски поглед на събитията.

The post Общински служители спасиха щъркел в беда appeared first on RADIAN.BG aвторски поглед на събитията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!