BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разбиха наркооранжерия в Нови пазар, арестувани са баща и син от Шумен

Наркооранжерия е разкрита от криминалисти на РУ- Нови пазар, съобщиха от полицията. Иззети са 345 растения от рода на конопа, над килограм сух канабис, а двама мъже от Шумен са задържани.

Реализацията е осъществена през вчерашния ден в рамките на спецоперация за противодействие на престъпления, свързани с производство, разпространение и трафик на наркотични вещества,  разпоредена от главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Действията са предприети след придобита оперативна информация и проведено професионално наблюдение от криминалисти на РУ- Нови пазар, а в планираната акция, извършена в района на промишлената зона на Нови пазар, са включени  служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и  „Специални тактически действия“.

След арестуването на баща и син от Шумен – на 61 и 29 години, последвало и претърсване на постройки на втори етаж в бивше предприятие. Там  криминалистите заварили три отделни помещения в работен режим, оборудвани с всичко необходимо за  отглеждане на растения от рода на конопа.

Открити са общо 345 растения, достигнали различна фаза на растеж- между 30 см. и 2.20м., и около 1.2 кг суха тревиста маса- канабис. Иззети са лампи, системи за климатизация и вентилация, торове и различни препарати, ползвани в отглеждането.

Двамата родственици са задържани за произвеждане и държане на наркотични вещества за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. На И.М.И. (61 г.) и И.И.И. (29 г.) са повдигнати обвинение по чл. 354а, ал. 1 от НК и по чл. 354в, ал. 1 от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Прокуратурата ще настоява за налагане на най-тежката мярка – „задържане под стража“.

Процесуално-следствените действия  в рамките на образуваното досъдебно производство продължават и днес под ръководството на Окръжна прокуратура- Шумен.

The post Разбиха наркооранжерия в Нови пазар, арестувани са баща и син от Шумен first appeared on RADIAN.BG aвторски поглед на събитията.

The post Разбиха наркооранжерия в Нови пазар, арестувани са баща и син от Шумен appeared first on RADIAN.BG aвторски поглед на събитията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!