BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пети полк без вода, пак авария

Квартал Пети полк в Шумен остана без вода в жегите заради поредната авария по ВиК-мрежата. Аварията е на ул. „В. Друмев“ и засяга съседните улици в района, обясниха на дежурния телефон на дружеството.

От ВиК не се ангажират с крайния час на ремонта, но прогнозират, че аварията ще бъде отстранена в рамките на два часа. „Ако всичко е наред…“, застраховат се по телефона.

Авариите и безводието вече станаха обичайни в Шумен и почти не минава ден, без някой квартал на града да не остане на сухо.  За капак ВиК заряза добрата си практика да предупреждава за спирането на водата и поставя хората пред свършен факт.

Доскоро дори и при най-големите аварии от ВиК първо предупреждаваха и оставяха поне два часа прозорец на хората да се запасят с вода, преди да затворят кранчето. Сега обаче дружеството не си прави този труд и вече формира огромно обществено недоволство в града.

Така че няма да е изненада, ако септемврийските протести в Шумен започнат пред сградата на ВиК…

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!