BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Търговище поставят контейнери за рециклиране на стари дрехи и обувки

Контейнери за разделно събиране на текстилни отпадъци са монтирани в Търговище. Освен облекло, в тях може да се изхвърлят още аксесоари, обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси и други изделия от текстил и кожа. Контейнерите са поставени и ще бъдат обслужвани от фирма „М-ТЕКС Рециклиране на текстил“ ООД, с която Община Търговище има сключен договор.

Новите съдове са поставени в четири точки на града: ул. „Преслав“ – до сградата на бившата стоматологична поликлиника; ул. „Васил Петлешков“ – в близост до БКС; кв. „Запад“ 2 – до бл. 26 и в кв. „Запад“ 3 – до бл. 63.

Контейнерите са в бял и зелен цвят и са с вместимост от 1,3 куб. м. На фронталната им част е описан начинът на употреба.

Важно изискване е всички ненужни текстилни или кожени предмети да бъдат предварително опаковани в затворена торба или плик. Поставянето на ненужните дрехи и обувки в тях става чрез барабанен механизъм, който ограничава достъпа до вътрешната част на контейнера. Забранено е изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци в контейнерите.

Съдовете ще се обслужват веднъж седмично. При необходимост, е предвидена възможност това да се случва и по-често, както и да бъдат поставени още съдове в други части на града.

С поставянето на специализираните контейнери Община Търговище цели да осигури по-лесен и удобен начин гражданите да предадат своите ненужни дрехи и обувки, както и да се даде възможност този вид материи да бъдат рециклирани и използвани отново.

Контейнери за дрехи

Информация и снимки: Община Търговище

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!