BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Веселин Пенчев: Целта на Нинова е да превърне БСП в първа политическа сила

След първия избор на Нинова за председател на БСП. Снимка Фейсбук

Целта на Корнелия Нинова и на новото ръководство на БСП е партията да стане първа политическа сила. Това заяви председателят на БСП в Шумен Веселин Пенчев, който поздрави социалистите от общината за тяхната активност и за категоричната им подкрепа на Нинова.

Вчера над 83 % от социалистите в Шумен гласуваха за Корнелия Нинова.  От 609 бюлетини в града, 509 са за Нинова, съобщи секретарят на общинската избирателна комисия Лили Петрова. Право на глас са имали 1083 партийни членове.

В цялата област с право на глас са били 2 339 социалисти. От гласувалите 1 574 души, 1 143 бюлетини са за Нинова /72 %/ и 378 за нейния основен опонент Кирил Добрев.

Веселин Пенчев поздрави Нинова за категоричния избори и и пожела успех. „Преди 4 години имах възможността да поздравя Корнелия Нинова за избора й за председател на БСП на заседание на конгреса.  Днес се радвам, че мога да я поздравя с избирането й за първия Председател на БСП, избран пряко от членовете на партията. Пътят бе дълъг, тежък и изпълнен с препятствия, които обаче БСП показа, че може да премине. С този избор Корнелия Нинова ще получи самочувствието на председател, зад кого стоят не просто делегати на конгреса, а цяла една армия от партийни членове. Самочувствието е и за БСП, която доказа, че е единствената истинска, организационно подготвена партия, която може да организира и проведе подобен избор. Силата и заряда, които получихме вчера, могат и ще доведат БСП до първа политическа сила в страната, което ще бъде целта на новия председател Корнелия Нинова и на бъдещото ръководство, което ще се избере на Конгреса на БСП на 26-27.09.2020г. Честито, Корнелия Нинова и успех!“, написа Пенчев във фейсбук.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!