BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вътрешната опозиция в БСП иска изключването на Нинова и Москов и спиране на прекия избор за лидер

Очаква се интересна развръзка – дали на 4 септември опозицията ще събере кворум

Опонентите на Корнелия Нинова в БСП продължават да дестабилизират партията в желанието си на всяка цена да провалят прекия избор на председател.  Вътрешната опозиция в лицето на Станишев, Добрев, Гергов, Божинов, Миков, Дъбов не се отказва от свикване на пленум, дори и след двата провала досега, единият от който беше вчера, съобщи Епицентър.бг.

Събират се подписи за ново заседание на Националния съвет на 4 септември, в последен опит да спрат прекия избор на председател и да променят устава, така че конгресът да избира лидер на столетницата. 

Обсъждали са абсурдната ситуация като точка в дневния ред на заседанието да бъде включено: изключване от партията на председателя в оставка Нинова и на временния председател Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев седми мандат. 

За изключване на Нинова пръв заговори Георги Гергов на 13.06.2020. Тогава той каза: „Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и държавата“.  По-късно такава теза застъпи Георги Божинов: „Тя няма място в нашата партия“.  А вчера Юрий Асланов обяви след провалилия се „пуч“, че в партията има култ към личността и това е опасно.

Мотивът за изключването на Владимир Москов е още по-абсурден – заради изпратеното от него писмо до членовете на НС, че Изпълнителното бюро не е взимало решение за свикване на пленум и че е необходим разум в партията в този момент.

Очаква се интересна развръзка – дали на 4 септември вътрешната опозиция ще събере кворум, кои членове на Националния съвет ще се явят и по кой член в устава и по коя процедура ще бъдат изключени председателят на партията Нинова и заместника й Москов.  Това би дало съвсем друга посока на процесите в БСП и на национално ниво в политиката, коментират социалистите.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!