BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шумен отбелязва тържествено Деня на Съединението

Снимка архив радиан.бг

С ритуал по полагане на венци и цветя в Шумен ще бъде отбелязан 6 септември – Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Церемонията ще започне в 10.00 ч. пред паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал“. Слово по повод празника ще произнесе доц. Стефан Минков, преподавател в ШУ „Еп. К. Преславски“.

В 11.00 ч. в знак на почит венци и цветя ще бъдат положени и пред паметната плоча в местността „Марашка кория“ в село Мараш.

В честването ще се включат кметът Любомир Христов, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни, обществени организации и граждани.

Два автобуса са осигурени за гражданите, които желаят да присъстват на ритуала по поднасяне на венци и цветя в Мараш. Те ще тръгнат за селото от паркинга на пл. „Кристал“ след края на церемонията пред паметника на загиналите във войните шуменци.

Организатори на честването са Община Шумен и командването на Шуменския военен гарнизон.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!