BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Шуменци явно са много доволни от живота си“. 20-тина души на протест в Шумен

„Да си направим снимки, че да помним кои не се страхуваха да протестират в Шумен“. 20-тина протестиращи излязоха пред Областната управа

Шуменци явно са много доволни от живота си, от града си, от водата, от въздуха, от улиците, от заплатите. Така 20-тината протестиращи, които тази вечер се събраха пред Областната управа, иронично коментираха отсъствието на недоволни граждани.

За разлика от съгражданите си, протестиращите бяха уважени от полицията, която се разположи край площад „Кристал“ с няколко автомобила, с камионетка и с жива сила, която надхвърляше броя на демонстрантите.  Униформените обаче се бяха оттеглили в градинките и по никакъв начин не притесняваха протестиращите.

Една шепа хора протестират в Шумен. Снимки Радиан.бг

„Дайте да си направим снимки, за да знаем кои сме и кой не се страхува, че утре, като падне властта, тук ще изпълзят всякакви „активни борци“, шегуваха се недоволните. Сред протестиращите имаше и политически лица –  областният координатор на „Има такъв народ“ Петър Петров, областният координатор на „Изправи се.бг“ Йордан Йорданов, общинският координатор на партията на Слави Трифонов Ивайло Антонов. Те обаче по никакъв начин не демонстрираха партийна принадлежност и участваха в събирането като граждани на Шумен.      

Протестиращите планират отново да се събират под прозорците на властта „на кафе“, „на бира“, „на торта СахАр“, с искане за оставките на правителството и на главния прокурор.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!