BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Членове и симпатизанти на БСП в Шумен отбелязаха 9 септември

Членове и симпатизанти на БСП и представители на Българския антифашистки съюз се събраха тази вечер пред Паметника на свободата в Шумен, за да отбележат 9 септември. Те поднесоха венци и цветя пред мемориала в знак на почит към загиналите в борбата срещу фашизма.

Днес е модерно да се говори само лошо за 9-ти септември, но трябва да изхвърлим митовете, заяви лидерът на БСП в Шумен Веселин Пенчев в поздравлението си към симпатизантите на левицата. Той коментира, че благодарение на 9 септември България е извършила гигантски скок в икономическото си развитие и културата. „При цялата нееднозначна оценка за тази дата, идеите за единство и солидарност на наемните работници, и равенството между хората остават актуални и днес“, изтъкна Пенчев.

„Днес устоите на демократичната и правовата държава са поставени под риск. След 30 години демократично управление държавата е не просто отслабена икономически, а под въпрос са поставени основни човешки права и ценности като правото на здравеопазване, образование, достоен и достойно платен труд, достойни пенсии“, заяви лидерът на БСП.  Според Веселин Пенчев, сега БСП трябва да покаже един по-различен социален път на развитие на държавата, за да осигури достоен живот на българите.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!