BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С овации посрещнаха Нинова в Пловдив, Георги Гергов бойкотира срещата

Препълнена зала посрещна Нинова в Пловдив. Снимка пресцентър БСП

Със ставане на крака и скандирания „БСП“, „Победа“ и „Нинова“, които продължиха цели 5 минути – така Корнелия Нинова беше посрещната в препълнената зала на гранд хотел „Пловдив”, където днес среща със социалисти от региона. На срещата присъстваха и представители на партийните организации в общините Асеновград, Брезово, Калояново, Карлово, Лъки, „Марица“, Първомай, Раковски, „Родопи“, Садово, Съединение, Хисар, Кричим, Перущица, Стамболийски, Куклен и Сопот.

С много емоция социалистите посрещнаха Нинова и категорично декларираха подкрепа за нея в предстоящия пряк избор за председател в събота 12 септември. „Пловдивската организация има огромен потенциал, който не се използва за успеха на БСП и на града. Прекият избор е възможност да покажете силата на редовите членове, които сте партията. Виждайки тази пълна зала и ентусиазма ви, вярвам в мъдростта, честността и енергията на пловдивските социалисти“, заяви Корнелия Нинова.

Редовите пловдивски социалисти подкрепиха Нинова, а градското ръководство в лицето на Георги Гергов бойкотира срещата, като не разреши използването на залата, собственост на БСП в район „Северен“. Това наложи провеждането на срещата в голямата зала на гранд-хотел „Пловдив”. Градското ръководство не присъства на събитието.

Срещата беше по покана на сформирания Инициативен комитет за подкрепа на Корнелия Нинова, в който влизат интелектуалци, професори, генерали, архитекти, председатели на основни организации и редови членове на партията. Нинова беше подкрепена и от народните представители доц. д-р Георги Йорданов, Манол Генов, Веска Ненчева и Димитър Георгиев.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!