BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училищата в Шумен минават на двусменен режим при възможност

ПМГ „Н. Попович“

Всички училища в община Шумен трябва при възможност да минат на двусменен режим през новата учебна година, за да няма струпване на ученици. Това е разпоредено на директорите на учебните заведения, но не навсякъде ще бъде възможно двусменното обучение, заяви заместник-кметът по образование Найден Косев.

Той подчерта, че училищата и детски градини в общината са готови за началото на учебната година.

На 15 септември в 20-те училища в общината ще влязат общо 8 290 ученици, със 70 деца по-малко в сравнение с миналата учебна година. Първокласните са 710, разпределени в 33 паралелки. Тази година в общината ще има 27 маломерни паралелки, от които 25 самостоятелни и 5 слети в селата Градище и Мадара. Осигурен е транспортът към средищните училища.  През лятото в учебните заведения са били направени текущи ремонти за 460 000 лв., съобщи Найден Косев.

В 28-те детски градини в Шумен и в селата са записани общо 2 863 деца, с 13 повече в сравнение с миналата година. Всички градини са готови за започване на учебната година, няма проблеми нито с покривите, нито с отоплението, заяви Косев и допълни, че за ремонт на забавачките са дадени 65 000 лв.  Заради коронавируса, в детските градини няма да се допускат контакти между деца от различни групи, на учителите също е наредено да нямат близки контакти с колегите си от другите групи.

Противоепидемичните мерки ще бъдат спазвани стриктно и в училищата, и в детските градини, увери зам. кметът по образование.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!