BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Събрание на ГЕРБ в залата на Онкоцентъра предизвика смут в Шумен

Делегатите участваха онлайн в националното събрание на ГЕРБ.

Делегатско събрание на ГЕРБ–Шумен, проведено в залата на Онкоцентъра, предизвика смут сред граждани и пациенти на лечебното заведение. Днес се проведе националният конгрес на ПП ГЕРБ, като делегатите участваха във форума онлайн. Шуменската структура, необяснимо защо, е решила да заседава в залата на онкологичната болница, с което предизвика доста въпроси сред граждани и пациенти. Освен че не звучи добре да се провеждат партийни събрания в здравно заведение, притеснения имаше и заради влизането на външни хора по време на епидемична обстановка, въпреки отпадането на ограничителните мерки.

„Няма нищо нередно в допускането на събранието в залата. Нашата зала може да се ползва под наем от всеки, който даде заявка и си плати таксата в касата на Онкоцентъра“, заяви управителят на КОЦ – Шумен д-р Свилен Арнаудов, когото потърсихме за коментар. Д-р Арнаудов допълни, че лично той е дал раазрешение за ползването на залата

„Не виждам проблем залата да се ползва от външни организации. На нас ни се налага много рядко да я ползваме, а няма смисъл тази огромна зала да стои празна и заключена. Затова я даваме под наем и за пресконференции, и за събрания, и за срещи, просто това не е известно на широката общественост“, обясни д-р Арнаудов и посочи, че и други партии през годините са позвали залата за свои мероприятия.

Във връзка с опасенията заради епидемичната обстановка, д-р Арнаудов обясни, че към залата е бил осигурен отделен вход и участниците в събранието не са имали достъп до други помещения в болницата. „Вратите към администрацията на КОЦ през целия ден бяха затворени, никой нямаше достъп до персонала, нито пък наши хора са участвали в събранието на ГЕРБ. Бях разпоредил да са затворени вратите към нашите помещения“, каза д-р Арнаудов.

А защо от самата организация на ГЕРБ не са си намерили по-подходяща зала за събранието си, остава въпрос без отговор. Можеха да си отворят примерно „Арена Шумен“, тъкмо щяха да внесат някой лев в празните сметки на архитектурното бижу. Потърсен за коментар, говорителят на ГЕРБ–Шумен Камен Андонов заяви, че изобщо не знае за провеждането на събрание в Онкоцентъра.  

Илтер Бейзатов – новият партиен шеф в ГЕРБ

Междувременно новият шуменски депутат от ГЕРБ Илтер Бейзатов беше избран днес в националната Изпълнителна комисия на партията по предложение на лидера Бойко Борисов. Неофициално хора от ГЕРБ твърдят, че пак Борисов е разпоредил да се гарантира избираемото второ място в депутатската листа на Бейзатов. Припомняме, че на изборите на 4 април Илтер Бейзатов беше втори в листата на ГЕРБ, въпреки глухото недоволство на шуменската структура. В самия изборен ден Бейзатов събра и разгромяващи преференции – близо 7000 гласа /повече тук/. Днес той влезе и в националното ръководство на ГЕРБ.

На продължилото около два часа национално събрание, лидерът Бойко Борисов направи значителни промени в партийното ръководство. Даниел Митов и Томислав Дончев бяха избрани за зам.-председатели на ГЕРБ на мястото на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Новите заместници бяха издигнати лично от Борисов и одобрени с огромно мнозинство от делегатите.

Събранието одобри поправка в устава, с която членовете на Изпълнителната комисия бяха увеличени от 8 на 12 души. Постовете си в комисията загубиха дългогодишните й членове Красимир Велчев, Пламен Нунев и Менда Стоянова, като и тримата са подали заявления да бъдат освободени. Борисов пък обясни, че причините за кадровите промени са лошите изборни резултати и нуждата от обновление на партийния връх.

В новата Изпълнителна комисия по право влизан Борисов и двамата му заместници Митов и Дончев. Местата си запазиха Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, както и Живко Тодоров, Цвета Караянчева, Даниела Дариткова и Тодор Тодоров. Предложенията за новите членове направи лично Борисов, който издигна бившия кмет на Пловдив Иван Тотев, ексминистрите Деница Сачева, Вежди Рашидов и Костадин Ангелов, областния координатор за София Тодор Кръстев и депутата Илтер Бейзатова.

Днешният национален форум на ГЕРБ беше насрочен от Борисов непосредствено след последните парламентарни избори през април, на които ГЕРБ получи 300 000 гласа по-малко в сравнение с вота през 2017 г.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!