BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Специални мерки срещу COVID-19 за частичните избори в Търговищко

Заседание на Областния координационен щаб за борба с коронавируса в Търговище се проведе днес. То бе ръководено от областния управител Митко Стайков, който е и председател на Щаба.

След гласуване членовете на Областния координационен щаб единодушно приеха План за действие при възникване на епидемичен взрив от COVID-19 в социални и интегрирани здравно-социални центрове за резидентна грижа в област Търговище, както и мерки, гарантиращи живота и здравето на всички участници в изборния процес при частичните избори, които ще се проведат на 27 септември. Нови кметове ще избират в селата Кралево и Острец в община Търговище и в поповските села Водица, Медовина и Славяново.

Бе решено телесната температура на гласоподавателите да бъде измервана преди влизане в съответната избирателна секция, а при влизане в помещението да имат предоставена възможност за дезинфекция на ръцете.

Ще се съблюдава за спазването на социална дистанция от минимум 1.5 м., както и за ползването на предпазни маски за лице или подходящи шлемове. При установяване на гласоподавател с температура на 37 градуса, се препоръчва същият да ползва предпазен костюм за еднократна употреба, който да му бъде предоставен от член на СИК. Инструктаж по мерките за безопасност ще бъде проведен за всички членове на СИК.

Д-р Марин Йовов – главен секретар на РЗИ – Търговище, представи текущи данни по отношение разпространението на коронавирусната инфекция на територията на област Търговище. Той докладва за нови два случая на COVID-19, регистрирани в Националната информационна система през последното денонощие. Новодиагностицирани са двама мъже на възраст 74 г. от гр. Попово и на 62 г. от с. Могилец, общ. Търговище.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!