BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След години в САЩ, младо семейство отвори иновативен хотел в родния Шумен

Мирослава и Петър

След години обучение и работа в САЩ, младо семейство се върна да прави бизнес в родния Шумен и преди месец отвори иновативен хотел в квартал Дивдядово. Мирослава Колева и Петър Петров са завършили висшето си образование във Флорида – тя е експерт в туризма, а той в маркетинга. И двамата са работили в САЩ, но преди две години решили, че ще се справят добре и в родината си и се върнали в Шумен.  

Всъщност, основната им дейност остава свързана с американския пазар – те се занимават с маркетинг на хотели в САЩ.  Мирослава обаче от малка мечтае да стопанисва собствен хотел и се радва да осъществи тази своя мечта не къде да е, а именно в родния си град.  С отлично образование и опит в туристическия сектор, натрупан във Флорида, Мирослава първоначално започнала да управлява друг хотел в центъра на Шумен. Тя обаче бързо осъзнала нуждата от място за настаняване в града, което да е едновременно удобно, чисто и на приемлива цена.

След проучване на различни възможности, младата шуменка стигнала до идеята за хотел, в който човешкият фактор ще е максимално ограничен, тъй като е най-скъпоструващото перо в издръжката.  Междувременно младото семейство се изнесло от „големия град“ и се установило в квартал Дивдядово, който през последните години стана едно от най-предпочитаните места за живеене. Именно къщата им на централния площад в Дивдядово, наречен от местните жители „Хорището“, се превърнала в днешния иновативен хотел. И съвсем не случайно той носи името „Ла Пиаца“, вдъхновено от локацията му на „Хорището“.

След основно преустройство, продължило една година, днес хотел Ла Пиаца предлага на своите гости комфорт, уют и изгодни цени. Макар че работи само от месец, най-новото място за настаняване в Шумен може да се похвали с добра посещаемост на фона на свития туристически пазар.  За изненада на Мирослава и Петър, гостите им са предимно туристи, които оценяват добрия продукт, спокойствието на квартала, конкурентните цени и лесния достъп до популярните обекти в региона – Мадара и Велики Преслав.

Хотел Ла Пиаца работи без рецепция и голяма част от дейностите се управляват дистанционно.  Бравите на вратите на стаите, например, се програмират през интернет и работят със специални кодове за достъп. Всички климатици, бойлери и осветление в хотела са свързани към WiFi мрежа и могат да бъдат контролирани изцяло дистанционно през мобилно устройство. Когато клиентите направят резервация, те получават код за достъп и могат да се настанят по всяко време на денонощието. Иновативният модел на работа е внедрен от Мирослава, която е управител на хотела и успешно прилага идеите си още от самото му отваряне.

„Иновативният подход на работа се харесва изключително много на нашите гости, които са наистина впечатлени при първоначалното си пристигане в хотела“, казва Мирослава.  Ла Пиаца разполага с шест стаи, всяка от които има собствен санитарен възел и очакваните стандартни удобства като дигитални телевизори и безплатен интернет. На първия етаж има и удобен кухненски бокс, до който имат достъп всички посетители.

Голям плюс на Хотел Ла Пиаца е и неговото разположение, което Мирослава определя като златната среда, тъй като предлага спокойствието на квартал Дивдядово, красивите гледки към Шуменското плато, бърз достъп до центъра на Шумен, който се намира само на 3 километра и лесен достъп до Индустриалната зона на града. „По този начин нашето място за настаняване се доказва като подходящо за всякакъв вид пътуващи“, коментира Мирослава.

При интерес можете да последвате хотела на страницата им във Facebook https://www.facebook.com/hotellapiazzashumen

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!