BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рецидивист, обвинен в кражба, остава в ареста за постоянно

28-годишният Апостол С., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Териториалното отделение в Омуртаг към Районната прокуратура в Търговище, от днес е с най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, след като състав на Районния съд в Омуртаг е уважил искането на прокуратурата.

Мъжът е обвиняем за извършена в съучастие с жена си кражба, представляваща опасен рецидив, съобщиха от Апелативната прокуратура.

На 8 март тази година Апостол и жена му Бахар А. отишли в землището на село Красноселци в община Омуртаг. От имот, в който имало няколко постройки, двамата решили да извършат кражба. С чук разбили катинарите им и откраднали електрожен, казан за варене на ракия, лозови пръскачки, електромотор и много кабели за трифазен ток. Стойността на откраднатото надхвърля 1200 лева. Престъплението за Апостол е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като 28-годишният обвиняем е осъждан.  Срещу него има и друго висящо производство.

Откраднатите вещи Апостол и Бахар натоварили на каруца и отнесли до   отводнителен канал в близост до Омуртаг. Там изгорили изолацията на кабелите. Получените черни и цветни метали продали за 120 лева на мъж от града.

Жената на Апостол, която в момента на престъплението е била напреднала бременност, също е привлечена към наказателна отговорност за кражбата в съучастие със съпруга си. За нея прокуратурата не поиска да бъде задържана, тъй като е майка на  бебе на няколко месеца.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!