BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Празнична програма в Шумен за Деня на независимостта

Жива картина от обявяването на независимостта на България. Снимка архив Радиан.бг

Празнична програма за Деня на независисмостта, с участието на ансамбъл „Странджа“ и родолюбиви комитети, организира Община Шумен.

На 22 септември от 12.00 часа на открита сцена на площад „Кристал“ професионалният фолклорен ансамбъл „Странджа“ с гл. художествен ръководител Марио Егов ще изнесе празничен концерт. Входът за зрители е свободен.

Малко преди началото на концерта членове на родолюбивите комитети „Крум Страшний“, „Кан Каран Крум Страшний“ и СНЦ „Жива история“ ще се отправят на шествие, което ще тръгне от Военния клуб, ще премине по пешеходната зона на бул. „Слявянски“ и ще завърши на пл. „Кристал“. Там на откритата сцена ще бъде пресъздаден моментът, в който в Шумен е получена телеграма, че с манифест княз Фердинанд обявява независимостта на България и текстът ще бъде прочетен.

Концертът се организира от Община Шумен с финансовата подкрепа на Карлсберг България АД.

Във връзка с отбелязването на Деня на независисмостта в централната градска част се въвеждат временни промени в организацията на движение. На 22 септември от 8.00 до 14.00 часа се спира движението на моторни превозни средства по ул. „Климент Охридски“ в участъка от бул. „Славянски“ до кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“. Временната промяна в организацията на движение ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!