BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приемат номинации за годишните награди за образование и култура в Търговище

До 23 април Община Търговище приема предложения за удостояване с Годишните награди за образование, наука, култура и изкуство. Наградите са регламентирани в Наредбата за символиката на общината, а предложения могат да бъдат отправени от граждански организации, съюзи и институции, работещи в сферата на образованието и културата.

Годишната награда за култура и изкуство се връчва в следните направления: за творчески постижения и принос в развитието на националната култура; за обогатяване на културата в общината и за цялостен принос в областта на изкуството и културата.

Годишните награди за образование и наука се присъждат за значими постижения и активна дейност за утвърждаване авторитета на Търговище. Връчват се на учители, директори, педагогически колективи и научни дейци.

Предложенията, заедно със съответната аргументация, се подават в запечатан плик в Центъра за административно обслужване. За наградите за култура и изкуство пликът се адресира до направление „Култура“, а за тези за образование – до отдел „Образование“ към Дирекция „Хуманитарни дейности и социална политика“.

Комисия, определена със заповед на кмета, ще разгледа номинациите и ще излъчи носителите на наградите.

Датата на церемонията по награждаване ще бъде обявена на по-късен етап и ще бъде съобразена с действащите противоепидемични мерки.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!