BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Търговище отново е първа в рейтинга за прозрачност на институциите в България

За трета поредна година Община Търговище заема първото място в рейтинга за активната прозрачност на институциите в България, изготвян от Програма Достъп до Информация. Местната администрация е първенец както в класацията при общините, така и в общия рейтинг, в който са включени 563 институции в страната ни.

Оценката е на база уебстраниците на административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти и независими органи на власт.

Целта на проучването е да се оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация за активно публикуване на информация в интернет и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

Общината е и сред първенците в рейтинга за финансова и бюджетна прозрачност. Той оценява изпълнението на задълженията на общините, обхващащи публикуването на бюджети, финансови отчети, информация за обществените поръчки и други.

Пълните резултати от проучването са публикувани в уебсайта на Програма Достъп до Информация ТУК. 

Информация и снимка: Община Търговище

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!