BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов случай на заразен с коронавирус в област Разград

Нов случай на заразен с COVID-19 е регистриран в област Разград, сочат данните на министерството на здравеопазването.

1872 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 17 ч. днес. През днешния ден са доказани още 7 нови случая – в областите: 1 в Пловдив, 1 в Кърджали, 1 в Кюстендил,  1 в Разград и 3 в София. Лабораториите продължават да работят.

379 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 49 са в интензивни отделения и клиники.

201 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, или 11 % от всички установени случаи на COVID-19.

По отношение на общата картина: 914 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 958 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48 г.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са общо 86. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал 84-годишен мъж. Пациентът е страдал от мозъчно-съдова болест и артериална хипертония, прекарал е и инсулт. В областната болница в Ямбол е починала 52-годишна жена, която е била със стенокардия и артериална хипертония.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!