BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова мода сред залагащите – eSports бетинг от bwin

От години букмейкърите предлагат все повече разнообразни събития на своите клиенти. Първо бяха различните спортове, след това се появиха и казино игрите, добавиха се и виртуални дисциплини, управлявани от компютърен софтуер. От известно време обаче можем да залагаме и на електронни спортове.

Става дума за истински геймъри, които освен като хоби, се развиват в този сектор, съревновавайки се с други състезатели по цял свят. Това постепенно се превърна в истинска индустрия, радваща се на многомилионна публика по целия свят. Производителите на конзоли и компютърни игри печелят огромни суми от продажбите им, което не е изненадващо, при положение, че според последните проучвания над 2 милиарда души в момента практикуват гейминг по цялата планета.

Неслучайно, букмейкърите се насочиха към този сегмент и все по-сериозно го налагат в своите сайтове. Пример за това е bwin bg, който отдавна предлага на своите клиенти някои от топ заглавията, превърнали се в любими на геймърите. Сред тях са FIFA, Dota 2, League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Starcraft, Brood War, Overwatch, Starcraft II, Valorant, Call of Duty и други.

Всеки клиент на сайта за залози може да влезе и да избере сред различните видове игри, които са на тематики като спорт, приключенски, военни и други.

В някои от тях геймърите участват индивидуално, а в други са в сформирани отбори. Зад тези тимове стоят огромни екипи, големи компании и спонсори, които им осигуряват всичко необходимо, за да се развиват в сферата. Самите геймъри имат хиляди часове с джойстика зад гърба си и се водят като професионалисти, тъй като с това си изкарват прехраната. При поставянето от Вас на даден залог, трябва да знаете, че въпросните играчи се целят само и единствено в победата, тъй като се борят за огромни наградни фондове.

Залите, в които се провеждат самите турнири, наподобяват големите футболни и спортни форуми и се радват на огромна публика. Ще се учудите като разберете за какви мащаби става въпрос например при 5 от най-добрите арени за Esports. Големината им стига до 30 000 квадратни метра, екраните – до над 150-метрови диагонали, а участниците, които радват публиката, могат да наброяват и над 450. Често самите те съветват турнирните директори относно разположението на екраните и позиционирането си в залата.

Всички големи турнири могат да се наблюдават чрез twitch live streaming, където има и много чат стаи, в които публика и участници могат да общуват.

Самият сайт Bwin също има видеосекция, където да наблюдавате всяко събитие, а също така и да поставяте прогнози на живо, запознавайки се с досегашния развой на събитията. Освен това преди да направите прогнозата си можете да се запознаете подробно с информация за играч или отбор, което да Ви помогне в избора Ви. Има и много детайлна статистика относно представянето им в предходни периоди.

Прогнозите Ви могат да бъдат много различни. Естествено, най-разпространените опции са за победител в дадения „батъл“, точен резултат, „под/над“ точки или голове“, както и по-специфичните за различните игри като „преминаване през опасна местност“, „разрушаване на обект или кула на противников отбор“ и друг интересен момент от хода на дадена игра.

За съжаление, Bwin не предлага бонуси за електронни спортове, но като световен букмейкър на много високо ниво, сме сигурни, че ще се развие и в тази посока.

Гейминг индустрията се развива все повече и затова не се съмняваме, че още повече заглавия на игри ще влязат в тази секция и на букмейкърите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!