BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Максим загина трагично, но в последните си мигове спаси десетки животи

Младият стюард загина, за да спаси пътниците при катастрофата на летището

Сред жертвите на авиокатастрофата на летище „Шереметиево”, при която загинаха 41 души, е и 22-годишният стюард Максим Моисеев.

Очевидци разказват, че по време на пожара младият мъж се е опитвал да отвори вратата в задната част на самолета. След като не успял, до последно помагал на пътниците да напуснат борда, пише Блиц.

Световни агенции разпространиха информацията за гибелта на Моисеев и негова снимка.

Заедно с него на помощ са се притекли и колегите му – Татяна Касаткина и Ксения Фогел, които са оцелели.

На 24 април Максим отпразнувал рождения си ден.

„Винаги е знаел, че ако възникне някаква ситуация, ще помогне и няма да остави никого. Не се познавахме много добре, но винаги когато сме се засичали, е бил много весел, усмихваше се и разговаряше”, разказа позната на Моисеев, цитирана.

ТРГ припомня, че трагедията в „Шереметиево” се разигра на 5 май при аварийно кацане. Общо на борда са пътували 78 души. Сред загиналите има и две деца.

Руските власти започнаха разследване на случая.

Открити са и двете черни кутии.

Според Руската следствена комисия лошите метеорологични условия, неизправност в реактивните двигатели и лошите професионални умения на замесените в инцидента са сред основните версии за причината за трагедията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!