BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И днес училището в Езерче остана без ученици заради конфликт с директорката

Селското ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Езерче и днес остана празно. Родители не пуснаха децата си за трети пореден ден на училище заради конфликт с директорката на учебното заведение. Дни след началото на учебната година 61 ученици не посещават школото в царкалоянското село, тъй като родителите на децата се оплакват от лошо отношение както към тях, така и към децата и заплашват да не ги пускат в час докато не бъдат сменени и директорката Зюлейха Карман, и някои от учителите, съобщиха от Общината.

„Директорът на училището настройва един срещу друг хората и те се жалват пред нас“, сподели кметът на Община Цар Калоян Дауд Аляовлу. Обучението, което това училище предлага не е на достатъчно добро ниво и това показаха резултатите от външното оценяване, което ни нареди на последно място в областта“, категоричен бе кметът. Винаги сме се борили за доброто обучение на нашите деца и за доброто име на училището, което имаше до преди две години, но с това ръководство мисията е невъзможна“, допълни още кметът.

От общинската управа споделиха още, че въпреки подадените сигнали към институциите резултат нямало, а хората в селото настоявали директорът да бъде незабавно отстранен. Протестиращите заговориха и за чадър над училищното ръководство, тъй като с поведението си Зюлейха Карман не показвала друго. Към Регионалното управление на образованието в Разград още в средата на лятото е депозирана и подписка за отстраняването на директорката.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!