BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зелен футболен турнир

Младежки мини футболен турнир „Млади и зелени” се проведе на „Колодрума” в Търговище. Отборите от няколко търговищки населени места положиха много усилия, демонстрираха спортсменски дух и воля за победа за да представят достойно селата:  Стража, Вардун, Драгановец, Подгорица, Макариополско, Здравец, Буховци, Кралево, Баячево и кв.Въбел.

Инициативата, подготвена от шуменския център Европа Директно, Общинския читалищен съвет и община Търговище, беше свързана с Европейския зелен пакт и посветен на Европейската година на младежта. Събитието беше открито с кратка дискусия за очакванията на младите хора за бъдещето на Европа с акцент върху зелените политики. Същата тема беше обсъждана и в предхождащи футболния турнир дискусионни срещи по места. Младежите бяха разделени в две възрастови групи: 8-14 години и 15-18 години. Представени бяха 13 отбора. Победители в групите са: отборът на село Подгорица и отборът на село Стража. На тимовете, класирали се в призовата тройка във всяка от възрастовите групи бяха връчени специални награди.

Участниците споделиха: „ Беше забавно,интересно и поучително. Поговорихме си и за природата, за климата; за това колко е важна ролята на всеки един от нас за опазването на планетата. Дадохме си сметка и колко сме силни, когато действаме в екип – като във футбола.” Събитието беше подкрепено и от ОС на БФСБ, Клуба на НСО, фирма”АС-МЕГА” .

Публикацията е изготвена с подкрепата на център “Европа Директно” – Шумен

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!