BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Един млад мъж се бори за живота си. Нека да му помогнем!

Млад мъж от Шумен се нуждае от помощ за животоспасяващо лечение.  33-годишният Живко Иванов е болен от прогресивна мускулна дистрофия тип „Дюшен“, но въпреки че е затворен между стените на дома си, той не е спрял да мечтае, да се самообразова и да пее.

Има своя философия за живота, вярва в Бог и в способностите си. Живко пее рап, сам пише текстовете на песните си. Завършил е висше образование със специалност Психология, доколкото може дистанционно е помагал и на майка си в малкото им магазинче.

Доскоро се е придвижвал вкъщи с мечешко ходене, а навън с инвалидна количка и придружител, но от няколко месеца здравословното му състояние рязко се е влошило, казаха негови близки. Започнал е да се схваща, което му се отразява зле на дишането и на сърцето. Все по-често пада, а мускулите му за няколко месеца рязко губят своята функция.

Мускулната дистрофия не се лекува, но има терапии, чрез които да се забави нейната прогресия и дори да се спре, и именно това е надеждата на Живко.  До момента състоянието му за неговите години е много по-добро от всички, доживели неговата възраст, което се постига с електростимулации, лечебна физкултура и рехабилитация.

Поддържащата терапия е единственото, което може да се направи за Живко в България. Затова той и родителите му са решени да опитат нова терапия чрез преливане на стволови клетки. Това лечение наваксва мъртвите мускулни клетки и на мястото им идват нови живи клетки, които да подпомагат движението.

Средствата за един курс с няколко терапии са непосилни за семейството. За изследвания и лечение, в зависимост от състоянието на Живко, са необходими около 30 000 долара. Процедурите се правят най-близко в клиника в Турция, в Центъра за регенеративна медицина и стволови клетки.

Всеки, който иска да се включи в благотворителната кампания за набиране на средства за Живко, може да го направи на следната банкова сметка:

Банка ДСК:

IBAN:   BG14STSA93000022989517

BIC: STSABGSF

Живко Ивелинов Иванов

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!