BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Чавдар Ботев: В момента хората са масово заразени от ваксинирани хора

В момента хората са масово заразени от ваксинирани хора. Това коментира д-р Чавдар Ботев.

„Ние никога не сме били толкова готови, колкото сме сега. Въпросът е във ваксините и дали те ще свършат работа. Нещата ще бъдат решени, защото САЩ са готови и ще направят ваксини, които ще бъдат панкоронавирусни – такива, каквито трябваше да направят в началото и нямаше да имаме проблем. В България имаме най-хубавите маски“, каза хематологът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че има маски, направени с въглен от костилка на кайсия.

„Те могат да ползват 2 месеца, могат да се перат. Струват 9 лв. и са от много хубав плат. Те не пропускат вируси, този въглен действа, но това нещо някой да го е казвал? В целия свят са въвели PCR диагностика на бактерии и вуриси. Това при нас не се въведе. При нас микробиологията е една примитивна наука. Когато искам да докажа бактериална инфекция в белия дроб – ползвам PCR, готов, на 34 патогена, включително с резистентност“, посочи Ботев.

„Сега съм принуден да търся частни лица да се опитаме нещо да направим, да имаме по-масово тази диагностика. А ние ако я имаме – няма да даваме тези глупави антибиотици. Всички, които са преболедували, ще бъдат защитени до голяма степен от новия вариант Омикрон. Тук проблемът е дали тези, които са имунизирани, ваксините ще ги предпазят. Има два варианта – да го преболедуваме, бидейки ваксинирани, или фронтален сблъсък с вируса. При него ще има много осакатени и много проблеми“, категоричен е той.

„Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните, защото ваксините са направени да пазят вътрешните органи, те не ви пазят лигавиците. И е особено опасно, когато си сложите третата игла, имунитетът се насочва в тази посока и хващате вируса в дихателните пътища, и тези хора заразяват. В момента хората са масово заразени от ваксинирани хора. Имунизираните може да нямат симптоми, ходят на гости, заразяват близките си. Това са 90% от пациентите ми, те са в тежко състояние“, добави д-р Чавдар Ботев.

Той заминава за Турция, за да представи маските с въглен и за да вкара PCR диагностиката.

„Ще помоля микробиолозите да направят национална стратегия за антибиотиците. България и Албания са единствените страни в Европа, които нямат такава. И ето го резултата – джипитата си изписват, без да знаят какво“, възмути се хематологът.

„Ако сте преболедували – аз държа 6 месеца да не се прилага. А дори бих посъветвал и година. А тези, които са млади, в повечето държави ваксината на Moderna е спряна за хората до 30 години. Ползва се Pfizer и Johnson and Johnson“, коментира д-р Ботев.

Източник: Петел

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!