BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дядото на Халваджиян спасява „Левски”: Той е един от първите футболни спонсори в историята на родния футбол

Дядото на братя Халваджиян се оказа един от първите футболни спонсори в историята на родния футбол. Преди години той пренаписва историята на един спортните тимове у нас, като го вдига на крака и го спасява от сигурен фалит, научи ТРГ.

Магърдич — старши имал фабрика за сладки и халва в Плевен. Фабриката носи името „Свобода” и една от най-печелившите по онова време.

Той и съпругата му се заселват в България, след като започва геноцида в Армения. Бизнесменът и съпругата му попадат в Плевен, където местните им помагат да си построят къща буквално от нищото, пише „България днес”.

Минават години и арменецът намира начин да се отблагодари на града, който става негов втори дом. Местният отбор по футбол „Левски” почти е фалирал и никой не се нагърбва с тежката задача да ги издържам.

Магърдич — старши обаче взима нещата в свои ръце. Налива купища пари в отбора, купува им екипи и дори става президент на тима. Когато има свободно време дори рита с играчите.

И макар да не блести с талант, компенсира с ентусиазъм и упоритост.

Любовта му към футбола се предава в семейството поколения наред. Маги и Джуди не пропускат мач на любимия си „Милан” и са сред най-запалените фенове. Синът на Маги — Бебо Халваджиян пък редовно се събира с приятели, за да ритат заедно.

Той дори си има тим, в който участват всякакви звезди — актьори, музиканти и други.

Хотарена

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!