BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ветеранът от Втората световна война д-р Велчо Радев на 99 години

Д-р Радев с кмета Л. Христов и подп. Георгиев. Сн. община Шумен

Доайенът на шуменските фронтоваци, ветеран от Втората световна война д-р Велчо Радев навърши 99 години. За празника си той беше посетен от кмета на община Шумен Любомир Христов и началника на Военно окръжие – Шумен подп. Георги Георгиев, които поздравиха д-р Радев и му пожелаха здраве и дълголетие, изпълнено със същата жизнена енергия, с която впечатлява своите съседи и приятели.

Посветил се на медицината от своята младост, д-р Велчо Радев минава през всички нива на професионалното израстване, за да стане един от най-добрите хирурзи и основатели на някогашната Работническа болница в Шумен. Изключителната му самодисциплина е една от главните причини за завидната за възрастта му физическа и душевна кондиция. Д-р Радев е запазил и личната харизма, която му печели обичта и уважението на хората, с които е работил и всички, които го познават.

Капитанът о.з. Велчо Радев е най-старият от четиримата останали ветерани в Шумен – жива памет за тежки времена и години на изпитания, които са създавали и изграждали силни личности. 

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!