BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три жертви на коронавируса в област Шумен, новозаразените са 8

В болницата за лечение има 141 пациенти, като 106 от тях са с положителни проби, 35 чакат за резултати.

8 са жителите на област Шумен, които са дали положителен за COVID-19 тест през изминалото денонощие. Най-възрастният заразен е жена на 75 години от Каспичан, а най-младия жител е бебе, момченце на няколко месеца от Шумен. Жените са 6, а мъжете двама. 4 от заразените са от град Шумен, а по двама от градовете Нови пазар и Каспичан.

В шуменската болница към момента са настанени за лечение 120 ковид пациенти, от които 91 са с доказан за заболяването тест, а 29 очакват резултати. В ОАИЛ са 4 пациенти, които са интубирани. Вчера са изписани 16 души, а приети 6. През изминалото денонощие в болницата са починали мъж на 77 години и жена на 76 години, днес има още една починала жена, която е на 67-годишна възраст.

В момента под карантина в Шуменско са 498, на домашно лечение са 292 души. От началото на пандемията към момента общия брой на заразените в областта е 4508, като първия случай на заразен с коронавирус в Шумен бе официално оповестен на 21 март 2020 г. Излекувани са 3 861, а починали са 258.

Днес е последното от ежедневните репортерски дежурства в РЗИ-Шумен, които започнаха в края на месец октомври и имаха за цел да подпомогнат здравната инспекция в предоставянето на информация за заразените и заболели жители на областта. Журналистите, давали дежурства изказват своята искрена благодарност за съдействието на екипа на РЗИ-Шумен и директорът д-р Пепа Калоянова, както и на екипа на МБАЛ-Шумен и в частност на директора д-р Димитър костов и д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Лечебни дейности“.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!