BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИОСВ-Шумен обявява онлайн конкурс за най-добра екологична инициатива

РИОСВ – Шумен обявява традиционния си конкурс „Мисли зелено – пази природата“, съобщиха от екоинспекцията. През тази година той ще се проведе в онлайн формат. Конкурсът е за индивидуално участие на децата от Шуменска и Търговищка област, които подпомогнати от своите родители, искат да споделят в снимки оригинални дейности по опазване на околната среда у дома.

Участниците ще бъдат разделени в две възрастови категории. Първата е за малчуганите от детските градини и учениците от първи до седми клас. Втора категория е насочена към по-големите ученици от осми до дванадесети клас. По регламент представителите от първата категория ще трябва да покажат в снимки (до три броя) с кратко описание как засаждат, зацветяват у дома или в двора, рециклират, събират разделно отпадъци или други дейности опазващи природата.

Предизвикателството пред големите ученици е да се представят с фотография на защитени растения и/или защитени територии и зони от обхвата на регионалната екоинспекция, която също да бъде придружена с кратко описание.

Материалите трябва да се изпращат до 1 юни 2020 г. на електронната поща на РИОСВ – Шумен: pr@riosv-shumen.eu. и да съдържат информация за имена, възраст и  телефон за контакти.

Експертно жури ще определи по оригиналност победителите в двете категории, а класирането ще бъде оповестено на 5 юни – Световния ден на околната среда на сайта на РИОСВ и във Фейсбук страницата. Всички участници ще получат грамоти по пощата, а победителите ще получат предметни награди.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!