BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи случай на коронавирус в Каспичан

Мъж на 61 години е носител на коронавирус – първият пациент от община Каспичан, настанен в шуменската болница, съобщи кметът на общината Милена Недева във видеоизявление по повод мерките, което се вземат срещу разпространението на заразата.

Съпругата на 61-годишния пациент е поставена под карантина.  Мъжът е бил приет за лечение в МБАЛ – Шумен с диагноза вирусна пневмония. При направена проба на 30 март е дал положителен резултат за коронавирус.

Милена Недева

Към момента в община Каспичан под карантина са общо 58 души, като за 10 от тях карантинният период е изтекъл.

Регистрирани са 15 доброволци, които са изявили желание да помагат на кризисния щаб. На заседание на общинския съвет в Каспичан преди два дни са гласувани мерки, свързани с преференции за местните фирми. Гласувани са 5000 лв. за МБАЛ – Шумен, с които да бъдат закупени консумативи и апаратура за справяне с пандемията.

От взетите вчера 9 проби на пациенти от МБАЛ – Шумен, няма положителни за COVID-19, съобщиха по-късно от болницата. 

В специалния сектор на Инфекциозно отделение са изолирани за лечение трима пациенти, положителни за коронавирус – 66-годишен мъж от Шумен, жена на 83 години и 61-годишният мъж от община Каспичан. И тримата са с диагнози пневмония.

Извършено е основно почистване с последваща двукратна крайна дезинфекция на всички помещения – болнични стаи, коридор, манипулационни, кабинети, сервизни помещения и др., на Първо вътрешно отделение, където преди това са лекувани пациентите.

Всички отделения на лечебното заведение работят при нормален режим за спешни пациенти, допълват от МБАЛ – Шумен.

Валентина Минчева

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!