BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Почасов патронаж за 201 души в община Шумен

Снимка Pixabay

Най-млако 201 души ще бъдат обхванати в проект за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, който започва да се реализира от община Шумен. Основната цел е да се подобри качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните чрез изграждане на мрежа от услуги в домашна среда.

Ще се подпомагат възрастни хора над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства, както и хора, които нямат близки и имат нужда от почасови услуги у дома. Те включват обгрижване, помощ при самообслужване и медицински дейности според утвърдения здравен пакет.

Заявки за ползване на изброените услуги могат да се подават всеки работен ден от 8:30 до 17:30 ч. на телефон 0878/ 26 12 40.

По проекта са назначени мобилни екипи, като в тях са включени домашни помощници, медицински специалисти, социални работници, психолог и рехабилитатор. Община Шумен осигурява транспорт на персонала, който предоставя услугите от/до домовете на потребителите.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!