BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Посещенията на паркове и градини в Търговище ще се осъществяват по определен ред

Посещенията на парковете и градините в Търговище ще се осъществява по ред, определен със заповед на кмета д-р Дарин Димитров, съобщават от пресцентъра на Общината.

Посещенията на парк „Борово око“ се осъществява по следния маршрут: влизане по ул. „Стефан Куцаров“, а излизането по ул. „Кап. Данаджиев“ или ул. „Мургаш“.

Влизането в парк „Юкя“ ще бъде от ул. „Паисий“, а излизането – от ул. „Стефан Караджа“.

Задължително е носенето на предпазни маски и спазване на физическа дистанция от 2,5 метра между семействата. Забранява се употребата на алкохол в парковете и градините. Гражданите следва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Посещението на  градски паркове и градини се разрешава на: деца до 12 години, задължително придружавани от родител/и или член/ове на  семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден; собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден. Спортуващите ще могат да ползват парковете в часовете преди 9,30 ч. и след 18,30 ч. Те следва да се движат самостоятелно.

Остава забраната за ползване на детски и спортни площадки.

Контролът за изпълнение на мерките ще се осъществява от определени служители на общинската администрация и Общинското предприятие “Социални и охранителни дейности“, съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи и Регионалната здравна инспекция.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!