BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха над 500 боеприпаси в къща при спецоперацията на полицията

Полицейски служители от РУ- Велики Преслав вчера са иззели от частен дом в село Станянци 400 боеприпаси 22 калибър, 100 патрона 7,62 Х 25 мм  и още 51 с различен калибър при специализираната операция за противодействие на битовата престъпност.

За боеприпасите 60-годишният мъж, който живеел на адреса, не представил надлежно разрешително. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК.

Иззети от частен дом в село Янково , обитаван от 58 годишен местен жител са два газови пистолета със съмнение, че са преправени. Назначена е балистична експертиза. За извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

В хода на проведената специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на ОДМВР- Шумен са регистрирани 12 престъпления. Задържани са шестима. Проверени са 635 жители на областта, 39 от които криминално проявени. Проверени са водачите на 473 моторни превозни средства, съставени са 41 акта са установени административни нарушения. Седем са проверените пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, извършени са проверки в 21 заложни къщи и 9 автоморги, сервизи и депа за автомобили.  Полицейски служители са проверили 31 заведения и други 54 търговски обекта.

The post Откриха над 500 боеприпаси в къща при спецоперацията на полицията first appeared on RADIAN.BG aвторски поглед на събитията.

The post Откриха над 500 боеприпаси в къща при спецоперацията на полицията appeared first on RADIAN.BG aвторски поглед на събитията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!