BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ново огнище на заразата с коронавирус в Карнобат

img

Болният е контактувал с лекари и медицински персонал, утре цялата болница ще бъде подложена на изследвания и дезинфекция, научи trg.

48-годишен мъж от Карнобат е откаран в тежко състояние – с двойна бронхопневмония в Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас. Тестовете са потвърдили предположение, че е заразен с коронавирус.

„Осведомен съм и сме предприели изследвания на персонала в болницата и медицинския център. Нямам никакво обяснение. Правя всичко възможно, за да предпазя населението“, каза пред дежурния редактор на Флагман.бг кметът Георги Димитров, като допълни, че състоянието на пациента е стабилно.

Той лично познавал заболелия. Бил сред уважаваните личности в Карнобат, със собствена счетоводна къща, бивш главен счетоводител на болницата, а понастоящем главен счетоводител на медицинския център, където е идвал на работа. Имал е контакти както с лекари, така и с хора от администрацията и медицинския персонал. В случая става дума за ново огнище на заразата, тъй като контактуващите със счетоводителя хора не са от контингента, близък до готвачката, завърнала се от Банско.

39-годишната жена вече е излекувана и се е прибрала у дома.

Междувременно Общинският кризисен щаб предприе невиждани досега у нас мерки за дезинфекция – чрез дезинфекциране на целия град по въздух – с летателна техника.

флагман

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!