BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови 7 случая на COVID-19 в Търговищко, 77-годишна жена почина в болницата

Седем новозаразени с COVID-19 и един смъртен случай са регистрирани през последното денонощие в област Търговище, съобщиха от Областния щаб за борба с коронавируса. Днес, в следствие на COVID-19, в Инфекциозното отделение на болницата е починала жена на 77 г. от търговищкото с. Кралево, чийто положителен резултат е регистриран на 11 септември.

Два от новите случаи на коронавирус в региона са на служители в шивашка фирма в Търговище, в която има и други по-рано потвърдени случаи на заболяването. Диагностицирани, след профилактично изследване, са две жени на възраст 34 г. и 43 г. от Търговище. Към момента заболяването протича без симптоми. За оплаквания в здравословното състояние не съобщават и техните домашни контактни – общо 5 души, сред които и две деца в ученическа възраст.

Инфектирана с коронавирус е и жена на 48 г. от с. Пъдарино, общ. Омуртаг, която работи като пакетировач в завод към стъкларския холдинг в Търговище.

Потвърдено е заболяването и при жена на 68 г. от Търговище, контактна на по-рано диагностицирания й съпруг. Тя е без оплаквания в здравословното състояние.

В Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище са хоспитализирани трима нови заразени с коронавирусната инфекция. Приети за лечение са съпрузи – жена на 73 г. и мъж на 79 г., от с. Лиляк, общ. Търговище. И двамата са били карантинирани като контактни на по-рано заболелия от вируса им син, чийто положителен резултат е регистриран на 17  септвември. В същото отделение е настанена и жена на 59 г. от с. Маково, общ. Търговище.

Всички заразени, чието заболяване протича без симптоми, както и техните домашни контактни лица са поставени под карантина, като вече са им връчени предписания от служители на РЗИ – Търговище. За случаите са информирани личните им лекари, работодателите на работещите и директорите на училищата на контактните ученици.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!