BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нинова: Ще подкрепим Слави Трифонов, ако предложи правителство

Корнелия Нинова

Ако Слави Трифонов предложи кабинет, БСП ще го подкрепи, съобщи председателят на партията Корнелия Нинова пред БНТ, където даде първото си телевизионно интервю след изборите.

„БСП претърпя тежка загуба, но е сила, без която не може. Ние сме определяща сила. Може да се съберем по политики“, заяви Нинова.

Тя беше категорична, че коалиция с ГЕРБ е невъзможна. „Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна. 4 години не спират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ. Това няма да стане“, подчерта Нинова.

По темата с оставката ѝ, стана ясно, че тя няма намерение да подава оставка. Лидерът на БСП заяви, че партията се нуждае от консолидация в следващите три месеца, когато може да има и предсрочни избори. „Ако подам оставка, означава 3 месеца да правим пряк избор и БСП да се хвърли в битка и лобиране вътре, като може да има нови избори в страната, това ще е разсипващо за партията“, каза Нинова.

Тя заяви, че е против скоро да има пак избори, защото това ще позволи на Борисов да се върне отново на власт. „Той изобщо не замисля оттегляне. Вижте какво става на заседанията на МС. Раздават се концесии за по 35 години срещу смешни пари. Сменят се ръководства на болници, фирми, библиотеки. Окопават се на второ и трето ниво“, подчерта Нинова.

Тя призна като грешка, че БСП не е напуснала парламента след протестите миналото лято и че не са подкрепили президента Радев преди изборите. Нинова съобщи, че след изборите няколко пъти е разговаряла с президента по телефона и че са в нормални отношения.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!