BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-чаканата новина: Ангелкова обяви кога стартира летният сезон ВИДЕО

Работим в тази посока новият активен летен сезон да започне от 1 юли. 

Това означава да имаме възможност да посрещаме и чуждестранни туристи. От 1 юли плажовете ще бъдат готови.

Това заяви в ефира на Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова, научи ТРГ.

„Неизвестните, по отношение как и кога можем да очакваме различните видове туристи, са много. Непрекъснато водим разговори както с министри, така и с управители на големите туроператори.

Имаме уверение, че ако се пътува в рамките на ЕС, да имаме възможност за чуждестранни туристи“, заяви тя и поясни, че настоява за единни правила за пътуване в границите на Съюза. Според нея страхът ще е един от основните елементи при планирането на бъдещо пътуване.

„Работата в сектор туризъм ще бъде нова, различна и няма да бъде такава, каквато я познавахме преди пандемията. Изключително важно за една дестинация е тя да бъде сигурна и да предлага такива мерки, които да гарантират здравната безопасност, и да вдъхват увереност. България е давана за пример за изключително бързите и навременно взетите мерки“, добави Ангелкова.

Тя поясни, че в сектора всичко не работи и няма как да се каже кой е по-малко или повече засегнат. Заповедта за туристически пътувания в страната отпада на 13 май. В понеделник ще бъдат представени изготвените правила и изисквания за туризъм.

марица

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!