BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Може ли Хари Кейн да стане голмайстор на Висшата Лига за четвърти път?


След края на кариерата на легендата Алън Шийрър, анлгийския футбол сякаш търсеше своя нов талисман в предни позиции твърде дълго. Все пак, през сезон 2014/2015 на сцената на английската Висша Лига се появи ново лице, което привидно носеше всички характерни черти за един модерен номер 9 във футбола.

Това разбира се е Хари Кейн, който набързо се превърна в легенда за отбора на Тотнъм и успя да стане голмайстор на Висшата Лига за трети път в своята кариера през сезон 2020/2021. Въпросното постижение на английския голаджия стана факт, след като той се разписа общо 23 пъти, което бе с попадения повече от Мохамед Салах, който бе другия основен фаворит за голмайстор на шампионата. Всъщност, Кейн спечели престижното отличие за пръв път през далечния сезон 2015/2016 с общо 25 гола, като тогава той се пребори с конкуренцията на Серхио Агуеро и Джейми Варди.

През сезон 2016/2017 пък топ стрелецът стана голмайстор на първенството за втори пореден път, оставяйки конкуренцията далеч зад себе си с общо 29 реализирани гола. Кейн определено можеше да спечели отличието за трети пореден път през сезон 2017/2018, когато той се разписа общо 30 пъти ако не бе рекордния сезон на Салах, който се разписа общо 32 пъти в дебютния си сезон с екипа на Ливърпул. Именно бързоногия египтянин е основен конкурент на Хари Кейн за големия приз през последните няколко сезона, докато от сънародниците на Кейн това е Джейми Варди от Лестър.

Интересно е да се отбележи, че Варди бе най-резултатния футболист в първенството преди два сезона с 23 попадения на своята сметка, като той все още е сред основните фаворити за топ стрелец. Но ако погледнем конкретните предварителни футболни залагания за голмайстор на английската Висша Лига за сезон 2021/2022 ще видим, че основен фаворит за приза е Хари Кейн с коефициент от 4.33. Веднага след Кейн се нарежда Мохамед Салах (4.50), докато далеч назад по коефициент са Тимо Вернер (15.00) и Габриел Жезус (17.00), докато Джейми Варди е по-назад, като неговите шансове са оценени с коефициент от 26.00.


Определено Хари Кейн изглежда, като най-логичния фаворит за голмайстор през следващия сезон ако погледнем представянето му от сезон 2014/2015 насам. От тогава насам Кейн се е разписал по-малко от 20 пъти през само два сезона, като неговото най-добро постижение си остават 30-те гола през сезон 2017/2018. Всички тези голове означават, че Кейн има цели 166 гола на своята сметка във Висшата Лига, което го поставя на седмо място във вечната ранглиста и нищо чудно той да подобри рекорда на Шийрър (260 гола) ако Кейн запази отличните си показатели.

Все пак, не трябва да забравяме, че Хари Кейн не играе в един от топ отборите на първенството, което несъмнено оказва своето влияние върху възможността му да бележи повече голове. Затова малко след края на Евро 2020, където Кейн отново показа страхотната си класа и голов нюх се заговори за ултиматум, който нападателя е поставил на ръководството на Тотнъм относно негов трансфер в шампиона Манчестър Сити.

Без значение фланелката на кой клуб ще носи Хари Кейн през следващия сезон е повече от ясно, че английския топ нападател ще е основен фаворит за голмайстор на Висшата Лига.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!