BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лагер-семинар „Шумен през вековете“ започва на Шуменската крепост

Лагер-семинар под надслов „Шумен през вековете“ ще се проведе в събота и неделя на Шуменското плато. Събитието, организирано от Регионален исторически музей – Шумен и местния клон  на Национално дружество „Традиция“, ще бъде открито в 10.30 ч. утре. До 12.00 часа на следващия ден на участващите бъде предоставена възможност да направят презентации по различни теми.

Група „Антична Тракия“ от Ямбол ще покаже облекла и въоръжения от античността. Също облекло и въоръжение на тракийски воини ще демонстрира плевенският клон на Национално дружество „Традиция“. Представители на великотърновския клуб на патриотичната организация ще направят презентация на тема „Пътят на хляба през епохата на Римската империя“ и демонстрация на изработване на хартия по старинна технология.

Свободният реконструктор Йордан Сивков от Добрич ще представи облекло и стрелба с лък от Първото българско царство, а Сдружение за средновековни исторически възстановки „Чигот“ – Варна – въоръжение от времето на Второто българско царство и бойни техники. Съорганизаторите от Национално дружество „Традиция“ – гр. Шумен ще покажат ежедневни облекла от Второто българско царство и средновековна кухня.

Гостите на събитието ще имат възможност да се върнат векове назад във времето и да видят как са изглеждали и живели предците ни и да разгледат лагера под звуците на средновековна музика.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!