BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Купи и медали за шуменски учители от международна спартакиада

С купи и медали се прибраха шуменските учители от Деветнадесетата международна учителска спартакиада, която се проведе от 28 август до 2 септември в к.к. Св. Св. Константин и Елена.

Спортният форум се организира от Синдиката на българските учители и Българска работническа федерация „Спорт и здраве” с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и е с международното  участие.

В спортня форум взеха участие представители от Азербайджан, Полша и Таджикистан. Проведоха се състезания по 12 вида спорт, а именно: мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, бридж, плуване, баскетбол (стрийтбол), дартс, петанк, спортна табла, теглене на въже и щафета „Бързи заедно“.

Петър Петров, старши учител по история и цивилизации в СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен, се пребори за призовото първо място и златен медал в индивидуалната надпревара по тенис на маса, в която участваха 32 състезатели, и бе с основен принос за завоюваното второ място в отборното класиране по тенис на маса.

Още двама представители от Шумен спечелиха медали по тенис на маса – Данаил  Петков от ПМГ „Н.Попович“ завоюва второ място и сребърен медал, четвърто място и купа спечели Илиян Стойчев от Шесто ОУ „Еньо Марковски“.

Спартакиадата, реализирана през последните години и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, е символ на стремежа на СБУ към насърчаване на здравословния и активен начин на живот, утвърждавайки спортуването за здраве сред работещите в системата на предучилищното и училищно образование.

The post Купи и медали за шуменски учители от международна спартакиада first appeared on RADIAN.BG aвторски поглед на събитията.

The post Купи и медали за шуменски учители от международна спартакиада appeared first on RADIAN.BG aвторски поглед на събитията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!